top of page

OBITELJSKA KUĆA JOSIPA GENERALIĆA , HLEBINE

OBITELJSKA KUĆA 

KARAKTERISTIKE:

REZERVIRANO!

OPIS NEKRETNINE

Prodaje se uređena obiteljska kuća velikana hrvatskog naivnog slikarstva Josipa Generalića u Hlebinama zajedno sa velikim galerijskim prostorom. 

Kuća je izgrađena 1968. godine, a gradnjom je nadovezana na rodnu kuću Ivana Generalića, velikog naivnog slikara druge generacije hlebinske slikarske škole.

 

Gradnja, dogradnja i sve adapatacije i prilagodbe nekretnine na suvremeni život i funkciju galerije izvedene su vrlo smisleno i kvalitetno povezavši tradicionalno i moderno. 

Obiteljska kuća - stambeni prostor, u kojem i danas živi obitelj Generalić sastoji se od uredskog prostora, blagovaonice, dnevnog boravka, kuhinje (izrađena u prosincu 2022. godine po mjeri - komplento opremljena sa svim kućanskim aparatima), hodnika, tri spavaće sobe, dvije kupaonice i dvije natkrivene terase. Stambeni prostor je površine cca 300 m2, a opremljen je izuzetno kvalitetnim namještajem, te uređen sa velikom pažnjom i istančanim smislom za interijer. 

U sklopu obiteljske kuće nalazi se galerijski prostor i slikarski atelijer Josipa Generalića koji je u funkciji izložbenog prostora, a opremljen je slikarskim i kiparskim eksponatima pokojnog slikara. Umjetnički eksponati, slike, skulpture, te pripadajuće izložbene vitrine i ormari nisu na prodaju.

Određena umjetnička djela i eksponati mogu ostati u izložbenom prostoru galerije u slučaju da je kupac fizička ili pravna osoba koja bi se nastavila baviti izložbenom djelatnosti u galerijskom prostoru. 

Uz ulični dio kuće smještena je dupla garaža sa automatskim vratima iz koje je moguće ući i u stambeni prostor, a prodaje se i sav alat zajedno sa traktorskom kosilicom.

Ulična strana nekretnine ograđena je kovanom ogradom. Okućnica je dijelom uređena tlakavcima, a dijelom je zelena površina sa ukasnim biljem, drvećem, cvijećem. Na okućnicu se nastavlja voćnjak sa nasadom od cca pedesetak voćaka (ribizl, jabuke, kruške, marelice, višnje, trešnje, orah, lješnjak, maline…). 

Nekretnina se prodaje u cijelosti namještena, osim umjetničkih eksponata u galeriji i pripadajućih izložbenih vitrina i spremnika - ormara za umjetnine. 

 

Dozvole:

- Vlasnički list

- Građevinska dozvola

- Rješenje o izvedenom stanju

 

Priključci:

- Gradska struja

- Septičke jame (3) - postupak aglomeracije za priključak na gradsku kanalizaciju je u završnoj fazi

- Gradski vodovod 

- Gradski plin

- Klima uređaj

 

Grijanje:

- Centralno na plin - novi kondenzacijski bojler 2021. godine i spremnik za vodu 2022. godine

Parking:

- Garaža (dupla) + vanjska parkirna mjesta 

 

Za više informacija javite se na 0993775047 ili na

info@tara-nekretnine.hr

Usluga za kupca je besplatna!

Virtualna šetnja

Obiteljska kuća

bottom of page