top of page

OBITELJSKA KUĆA JOSIPA GENERALIĆA SA GALERIJSKIM PROSTOROM I ETNO KUĆA, HLEBINE

OBITELJSKA KUĆA 

 ETNO KUĆA

KARAKTERISTIKE:

€250.000,00

OPIS NEKRETNINE

 

Prodaje se uređena obiteljska kuća velikana hrvatskog naivnog slikarstva Josipa Generalića u Hlebinama, zajedno sa velikim galerijskim prostorom i etno kuća u izuzetno idiličnom okruženju.

 

Obiteljska kuća je izgrađena  1968. godine, a gradnja, dogradnja i potpuna renovacija izvršena je oko 2001. godine. Sve adaptacije i prilagodbe nekretnine na suvremeni život i funkciju galerije izvedene su 2020. godine i to vrlo smisleno i kvalitetno povezavši tradicionalno,  moderno i funkcionalno.

 

Stambeni prostor, u kojem i danas živi obitelj Generalić, sastoji se od uredskog prostora, blagovaonice, dnevnog boravka, kuhinje (izrađena u prosincu 2022. godine po mjeri - kompletno opremljena sa svim kućanskim aparatima), hodnika, tri spavaće sobe, dvije kupaonice (od toga jedna sa prostranom hidromasažnom kadom) i dvije natkrivene terase. Stambeni prostor je površine cca 146,42 m2, a opremljen je izuzetno kvalitetnim namještajem, te uređen sa velikom pažnjom i istančanim smislom za interijer.

 

Uz ulični dio kuće smještena je dupla garaža sa automatskim vratima iz koje je moguće ući u stambeni prostor, a površine je 43,8m2, te se prodaje i apsolutno sav alat zajedno sa traktorskom kosilicom Alpina AT4 98 HA (3,700.00€) kupljena u svibnju 2023. godine.

 

U sklopu obiteljske kuće nalaze se galerijski prostor i slikarski Atelje Josipa Generalića površine 113,64 m2 koji su u funkciji izložbenog prostora, a opremljeni su slikarskim i kiparskim eksponatima pokojnog slikara. Umjetnički eksponati, slike, skulpture, te pripadajuće izložbene vitrine i ormari nisu na prodaju.

 

Određena umjetnička djela i eksponati mogu ostati u izložbenom prostoru galerije u slučaju da je kupac fizička ili pravna osoba koja bi se nastavila baviti izložbenom djelatnosti u galerijskom prostoru. U svakom drugom slučaju, dodatna stambena površina iznosi još 113,64 m2, tako da na kraju stambena površina sa terasama i garažom iznosi 343,06 m2.

 

Ulična strana nekretnine ograđena je kovanom ogradom. Okućnica je uređena tlakavcima (391,3 m2) čija staza prati obris kuće i iznosi preko 190 m dužine, a prosječne je širine 1,5 m. U samu okućnicu ukomponirana je vrtna “fontana”, dok zelena površina sa ukrasnim biljem, drvećem, cvijećem krasi preko 4100 m2 okućnice. Na okućnicu se nastavlja voćnjak sa nasadom od cca pedesetak voćaka (ribizl, jabuke, kruške, marelice, višnje, trešnje, orah, lješnjak, maline…). Iza voćnjaka je oranica (cca 4500 m2) koja je u zakupu te nosi godišnji prihod od cca €150,00.

 

Sigurnost - uz besprijekoran mir i tišinu u okruženju, kuća je potpuno opremljena infracrvenim unutarnjim alarmnim sustavom i vanjskim video nadzorom sa noćnim snimanjem.

 

Nekretnina se prodaje u cijelosti namještena, osim umjetničkih eksponata u galeriji i pripadajućih izložbenih vitrina i spremnika - ormara za umjetnine.

 

Uz obiteljsku kuću sa galerijom prodaju se i etno kuća i štagelj koji su sastavni dio posjeda. Etno kuća je restaurirana seoska kuća izgrađena krajem 19. stoljeća, a opremljena je velikom etno zbirkom uporabnih predmeta koji su korišteni u seoskim domaćinstvima tijekom kraja 19. i početka 20. stoljeća. Etno kuća prodaje se bez eksponata, no ukoliko bi se kupac nastavio baviti izložbenom djelatnosti, eksponate je moguće preuzeti na korištenje u svrhu izložbene djelatnosti. Etno kuća i štagelj donose još oko 300 m2 površine za skladišni prostor i/ili izlagačku djelatnost.

 

Cijena nekretnine se odnosi na cjelokupni posjed i sve nabrojano - obiteljska kuća, etno kuća, štagelj, okućnica i oranica.

 

Cijena: €250.000,00

 

Dozvole:

- Vlasnički list

- Građevinska dozvola

- Rješenje o izvedenom stanju

 

 

Priključci:

- Gradska struja

- Septičke jame (3) - postupak aglomeracije za priključak na gradsku kanalizaciju je u završnoj fazi

- Gradski vodovod

- Gradski plin

- Klima uređaj

 

Grijanje:

- Centralno na plin - novi kondenzacijski bojler 2021. godine i spremnik za vodu 2023. godine

 

Parking:

- Garaža (dupla) sa automatskim vratima + vanjska parkirna mjesta

 

Za više informacija javite se na 099/3775047 ili na

info@tara-nekretnine.hr

 

Usluga za kupca je besplatna!

Virtualna šetnja

Obiteljska kuća

Etno kuća

bottom of page